Vilafranca tema a tema

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >Vilafranca tema a tema > Ciutadania > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
31/01/2012

Més del 81% dels casos de mediació iniciats el 2011 han quedat resolts

Pere Regull i Ramona Suriol

El motiu principal per demanar mediació és el conflicte veïnal per falta de comunicació o diàleg

Dels 144 expedients oberts pel servei de Convivència, Resolució de conflictes i Mediació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès durant el 2011, un total de 117 ja es van tancar durant el mateix any i en resten 27 de pendents. Això significa que més del 81% dels casos han quedat resolts. L'Alcalde Pere Regull i la regidora de Convivència i Ciutadania, Ramona Suriol, han presentat avui en roda de premsa aquesta xifra i han valorat el servei com una eina que “a més de resoldre conflictes, educa la ciutadania. I aquesta és la part més important de la mediació, que no només media o fa d'àrbitre, sobretot educa”.
El servei de Convivència, Resolució de conflictes i Mediació ofereix vies alternatives de resolució de conflictes a la ciutadania de Vilafranca. Es posen a disposició de la població mesures per fomentar la cohesió, l'harmonia i la pau social que es tradueixen en qualitat de vida. Les demandes de mediació les poden fer els mateixos ciutadans presentant una instància a l'OAC o per derivació d'altres serveis municipals. L'Ajuntament de Vilafranca disposa d'una mediadora a jornada completa, perquè segons comenta la regidora Ramona Suriol “creiem en la mediació. En el diàleg està la solució per resoldre qualsevol conflicte de la nostra vida quotidiana.
Durant l'any 2011 s'han obert 144 expedients de mediació, un 53% més que l'any anterior. La regidora de Convivència i Ciutadania indicava que els conflictes veïnals són la principal tipologia de conflicte, amb 109 casos oberts. Altres tipologies que destaquen són casos relacionats amb activitats econòmiques i consum (21), l'àmbit familiar (20) o el civisme i l'ús d'espais públics (15).
Pel que fa a les persones implicades en els diferents expedients gestionats són 752, de procedència espanyola majoritàriament. L'Alcalde assenyalava que “malgrat el que es pugui pensar, la majoria de conflictes no són generats per immigrants, sinó per persones originàries d'aquí.” Una dada que Regull valorava molt positiva, perquè “el context actual afavoreix la tensió i la convivència amb persones d'altres cultures pot generar conflictes.” L'Alcalde afegia que “molts ciutadans es queixen de les relacions veïnals i amb aquest servei podem intervenir en aquestes microtensions, que són molt importants perquè poden repercutir en tensions socials més grans. Segons Pere Regull, el treball que es fa des del servei de Convivència, Resolució de conflictes i Mediació és la base per a la futura ordenança de Civisme, que aviat es presentarà per a debat a la resta de grups polítics i associacions veïnals de Vilafranca. 


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 31/01/2012


Segueix-nos a :