Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
18/02/2015

Fèlix Plantalech inaugura una peça escultòrica amb el títol “El Penedès filferrat”

L’activitat s’emmarca en els actes de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana 2015 en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals.

Dijous 26 de febrer, a les 19h, tindrà lloc la inauguració de la peça escultòrica de Fèlix Plantalech que, amb el títol de El Penedès filferrat, estarà ubicada durant tot l'any 2015 entre la plaça de Santa Maria i la plaça del Campanar. 
Fèlix Plantalech i Batlle (Vilafranca del Penedès, 1950) fa més de 25 anys que pinta el Penedès i la seva terra humanitzada. Dedicat principalment a la pintura, també ha treballat l'escultura i peces de petit format, ha exposat en galeries i fires i ha rebut diversos reconeixements estatals.
La seva presència en el marc les activitats relacionades en la creació plàstica i visual durant aquest any 2015 serà representada per una escultura de gran format que amb el títol de El Penedès filferrat pretén provocar una reflexió sobre la “urbanització rural” que en els darrers anys està patint el paisatge del Penedès.
Si bé, tradicionalment, les normatives urbanístiques eren una prerrogativa de les àrees urbanes, també darrerament el camp està patint, amb les noves tècniques de conreu de la vinya, una transformació i uns canvi substancials del paisatge. Això, en paraules de l'artista, va en detriment d'una experiència romàntica del paisatge i d'una llibertat alhora de passejar-lo, veure'l i viure'l.
El Penedès filferrat és una peça de 2 metres d'alçada que simula una bobina de fil però tota ella està envoltada de filferro recuit. Aquest cilindre està encerclat per 3.500 metres de filferro que és la quantitat utilitzada per a un emparrat simple d'un jornal de vinya. Si tenim en compte que actualment el 80% de les vinyes de la nostra comarca estan emparrades en filfero, la pregunta que ens fa l'artista és quantes voltes al globus terraqui es podrien donar amb la quantitat de filferro que hi ha a les vinyes del Penedès?
Dijous 26 de febrer, a les 7 de la tarda, s'inaugurarà aquesta peça de Fèlix Plantalech i es podrà conversar amb l'artista de tot allò relacionat amb l'escultura que de nou mostra aquest interès de l'artista per la humanització del paisatge, conreat, viscut, patit. 

Més informació

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/02/2015


Segueix-nos a :