Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/12/2016

“Dóna el teu portàtil, regala educació”

Les persones que disposin d’ordinadors o tauletes en desús que encara funcionin, poden donar-los perquè destinar-los, a través de la xarxa Labdoo, a centres educatius d’arreu del món.

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la plataforma col·laborativa Labdoo.org volen fomentar la solidaritat entre pobles i la sostenibilitat del planeta. Per això, es convida a les persones que disposin d'ordinadors portàtils o tauletes en desús que encara funcionin, donar-los perquè un cop sanejats puguin anar a centres educatius d'arreu del món, amb carències d'aquests materials. 

Això no suposa cap cost econòmic ni mediambiental per a la Vila ni per al planeta, tot ajudant a reduir el nivell global d'escombraries electròniques i a la vegada contribuint a la causa educativa d'infants i joves als quals se'ls facilitarà l'accés a les tecnologies de la comunicació i la informació. 

El procés de recollida i sanejament dels dispositius (portàtils o tauletes) funciona de la manera següent:
- Pas 1. S'han de lliurar els dispositius al Punt de recollida Labdoo ubicat a l'Escorxador, preferentment a la tarda.
- Pas 2. Estudiants de diversos centres educatius de Vilafranca fan els tallers de sanejament dels portàtils, tot instal·lant-hi un programari educatiu que engloba totes les àrees principals de la ciència, per a totes les edats i per més de 100 idiomes. El programari educatiu també inclou versions fora de línia de la Wikipedia entre molts altres continguts educatius.
- Pas 3. Mitjançant la xarxa solidaria Labdoo.org, els portàtils viatgen a través d'una cadena humana col•laborativa fins arribar a les escoles necessitades d'aquests dispositius.

Sobre Labdoo
Labdoo.org és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada per un vilafranquí, que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d'arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta. Des de la seva fundació i gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma humanitària Labdoo ha anat creixent, actualment servint portàtils a més de 750 escoles en més de 110 països, disposant de més de 175 hubs operatius repartits en els 5 continents i beneficiant a més de 200,000 estudiants d'arreu del món.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 19/12/2016


Segueix-nos a :