Comerços

Mapa Web

Índex Alfabètic

Ets a: Inici > Vilafranca tema a tema > Medi Ambient > Residus > Comerços
Els comerços, a més d'utilitzar el servei col·lectiu de recollida de la brossa, podeu adherir-vos a les recollides organitzades específicament des de l'Ajuntament per tal de facilitar la recollida de residus en els vostres comerços.

Així, en aquest apartat trobareu informació útil dels diferents serveis que ofereix l'Ajuntament per tal de facilitar la recollida dels residus que es generen en un comerç, com poden ser els sistemes Porta a Porta del paper i cartró comercial o de la fracció orgància, etc.


Índex

 

PAP paper cartró

El Porta a Porta del paper i cartró comercial és un sistema de recollida que es promou des de l'Ajuntament per facilitar el reciclatge d'aquests residus als comerços que s'hi adhereixin.

No oblidis que cal deixar els cartrons davant la porta de l'establiment, a les hores establertes. Els cartrons han d'estar lligats, nets i lliures d'altres residus.

Els establiments que es vulguin informar o adherir a aquest sistema de recollida han de trucar prèviament a l'Ajuntament (Serveis Urbans i Mobilitat, tel. 93 818 15 40).

 

PAP orgànica

El Porta a Porta de la fracció orgànica comercial és el sistema de recollida que promou l'Ajuntament per facilitar la correcta gestió de la fracció orgànica als comerços que s'hi adhereixin.

Els establiments que vulguin adherir-s'hi, o per més informació, cal trucar al telèfon: 93.818.15.40 (Serveis Urbans i Mobilitat).

 

Recollida olis vegetals

Cada vegada que fregim algun aliment a la paella o obrim una llauna de conserves estem generant un residu: l'oli vegetal usat. Si el llencem per l'aigüera, estem contaminant el medi ambient i desaprofitant un valuós recurs. L'oli vegetal recollit, una vegada refinat i lliure d'impureses, pot ser utilitzat tant per la fabricació de sabons i productes cosmètics com per la fabricació de biodiesel.

Els grans generadors d'oli vegetal com sou els restaurants, bars, colegis, escoles, residències, hotels, hospitals, o d'altres cuines professionals que vulgueu reciclar l'oli residual que produïu podeu trucar a l'empresa Nou Verd. Se us proporcionarà un recipient adient per a la recollida de l'oli. Una vegada ple, el recipient es passarà a recollir el dia pactat. Es tracta d'un servei completament gratuït.

Tel: 93.890.47.32
Mòbil: 661.995.579
© Servei de Medi Ambient
Plaça Jaume I, 8-10 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358 - mediambient@vilafranca.org
Última actualització: 24/01/2012


Segueix-nos a :